Dış bağlantılar

Bazı SEO türleri, insanları kendi sitelerinden uzaklaştırmaktan nefret ederek iç bağlantı konusunda biraz değerlidir. Bu, insanları hunilerden aşağı itmek için harika olsa da, oldukça kötü bir davranıştır. Hem okuyucular için hem de SEO için kötüdür. Bir şeyden alıntı yapıyorsanız, ona bağlantı verin. Birinden alıntı yapıyorsanız, kaynağa bağlantı verin. 101 yazarak birinin kaynaklarından alıntı yapılabilir ve yine kendi içeriğinize bağlam sağlar. Arama motorlarının ne tür bir web sitesi olduğunuzu ve ne tür bir şirket yönettiğinizi anlamalarına yardımcı olur. Kopyanızı gözden geçirin ve uygun harici bağlantıların orada olduğundan emin olun.

Sayfa Yapısının Biçimlendirmesini Belirgin Hale Getirmek

Bu çok basit ve aynı zamanda çok ama çok önemlidir. Meta başlıkların ve açıklamaların bir sayfanın ne hakkında olduğunu göstermesi gibi, HTML için en iyi uygulamaları takip etmek de sayfa yapısını net ve anlaşılması kolay hale getirir. Doğru etiketleri doğru yerlerde kullanın, başlıkların mantıklı bir şekilde düzenlendiğinden emin olun. Bunu yapmanın harika bir yolu, CSS’i (Basamaklanmış Stil Katmanları – Cascading Style Sheets) çıkarıp sayfalara saf HTML olarak bakmaktır. Yapı orada açık değilse, o zaman hâlâ yapılacak işler var demektir. Google’nin ücretsiz Lighthouse değerlendirmesi, bu tür sorunları tespit etmede gayet iyidir.

Yapılandırılmış Veri

Semantik biçimlendirme, SEO ve genel olarak web tasarımı için giderek daha önemli hale geliyor. Bu, Web sitenizin içeriğini makine tarafından okunabilir hale getirir, bu da taramayı, anlamayı, dizine eklemeyi ve karmaşık arama sonuçları olarak geri dönmeyi kolaylaştırır. Bu konuda yardımcı olacak pek çok eklenti var veya bunu yapma konusunda kendinizi cüretkâr hissediyorsanız, işaretleme, eklemeyi düşündüğünüzden daha basittir.

Schema, Google, Microsoft, Yahoo ve diğerlerinin geliştirilmesinde işbirliği yaptığı arama motorları için tercih edilen dil olarak ortaya çıkmıştır.

Site Haritaları

Her web sitesinin bir site haritası olmalıdır. Site haritası sayfaların nasıl düzenlendiği ve bulunmasını istediğiniz tüm içeriği nerede bulacağınız konusunda web tarayıcıları için nihai referans noktasıdır. Haritasız bir metro sistemi veya açıkça belirlenmiş bölümleri olmayan bir kütüphane nasıl olacaksa site haritası olmayan bir web sitesi de o şekilde olacaktır. Bunu doğru bir şekilde yapmak için zaman ayırmak gerekir, çünkü bunu yapmak uzun vadede site yöneticisine çok zaman kazandıracaktır. Kötü organize edilmiş, eşlenmemiş bir web sitesi, hem insanlar hem de tarayıcılar için genellikle hoş değildir.