Kaliteli İçerik

Dünyadaki tüm SEO’lar, bir web sitesinin içeriği çöpse sizi bir yere kadar götürür. İyi performans gösteren kötü web sitelerinin bulunduğuna şüphe yok, ancak her güncellemede daha da fazlası ayıklanıyor. Kaliteli içerik nasıl görünür? Konuyla ilgili sayısız makale var, ancak açıklık, orijinallik, doğru kaynaklı olma, iyi yazılmış olma, erişilebilirlik ve dürüstlük burada hedeflenmesi gereken birkaç unsurdandır. Nitekim arama motorları genellikle arama yapanları yüksek kaliteli sonuçlarla buluşturmak ister.

Meta Başlıkları ve Açıklamaları

İ’lerinizi çarpın ve t’lerinizi işaretleyin ve açıklayıcı meta başlıklar kullanın. Her web sayfasının bir meta başlığı ve meta açıklaması olmalıdır. Başlık, insanlara ve web tarayıcılarına sayfanın ne hakkında olduğunu anlatmalıdır. Meta açıklamalar yalnızca tarayıcıların yararınadır – tarayıcılar bunlara bakmaz. Bunları, o sayfanın arama sonuçlarında göründüğü zaman için küçük tanıtımlar olarak düşünün. Okuyucuyu ikna etmek gerekir.

Resim Alternatif Metni

Önemli sayıda web sitesi bunu doğru şekilde yapmıyor. Bunu yapmak çok kolay ve çok faydalıdır. Web sitenizdeki her görselde, görselin neyi gösterdiğini açıklayan alternatif metin bulunmalıdır. Bu, tarayıcıların görsel içeriğinizi anlamasına yardımcı olur ve ekran okuyucuların görme engelli web tarayıcılarının göremediklerini tanımlamasına olanak tanır. Alternatif metin, görsel arama sonuçlarında görünme şansınızı da artırır.

Dâhili Bağlantılar

Birkaç yıl önce bilim adamları, antik Roma betonunun zamanla güçlendiğini keşfetmesi gibi dâhili bağlantılar, SEO’daki benzer bir olgunun en iyi örneğidir. Yeni bir web sitesi oluşturduğunuzda, sitenizin diğer ilgili bölümlerine bağlantı vermek sağlam bir temel oluşturur. Zamanla yapmaya devam etmek onu daha da güçlendiriyor. Dâhili bağlantılar yalnızca web sitelerine göz atmayı kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda arama motoru tarayıcıları için çok önemli bağlamlar sağlar. Her biri bir sitenin SEO’sunu biraz daha güçlü hale getirir.