Anahtar Kelime Araştırması

Bu, hedeflenen SEO için kesinlikle gereklidir. Hangi anahtar kelimeleri sıralayacağınızı bilmiyorsanız, onları nasıl hedefleyebilirsiniz ki? Alanınızdaki popüler arama terimleri nelerdir? Rakipleriniz neye göre sıralanıyor? Web siteniz ne için iyi sıralanıyor ve neden? Google Arama Konsolu ile farklı anahtar kelimeler için sayfalarınızın tam olarak nerede olduğunu veya olmadığını görebilirsiniz

Rekabeti Arttırma

İnternet büyük bir yer ve büyük ihtimalle, belirli aramalarda sıralamaya girmeye çalışan birçok kişi bulunmaktadır. Rekabet zordur ve bu iyi bir şeydir. Web siteleri o kişilerin kendilerini geliştirmeye zorlar. Rakip web sitelerini analiz etmek ve neleri iyi yaptıklarının yanı sıra sizin ne yaptığınızı veya daha iyisini yapabileceğinizi not etmek önemlidir. Arama motorlarının arama yapanları sorguları için en iyi sonuçlarla buluşturmak istediğini akılda tutmakta fayda var.

Meslektaşları Hedef Belirlemeye Dâhil Etme

SEO, bir sitenin tüm yönlerini etkileyen aldatıcı derecede büyük bir konudur, bu nedenle iş arkadaşlarınızı iddialı ancak ulaşılabilir hedefler belirlerken dâhil etmek mantıklıdır. Herkesin sizin bilmediğiniz bir şey bildiğini ve herkesin buna katıldığında SEO uygulamasının ne kadar sorunsuz olabileceğine şaşırmak olasıdır.

Mobil Öncelik

Pek çok SEO, içeriği nasıl düzenlediğiniz ve içeriği mobil cihazlar için iyi bir şekilde organize etmek için ihtiyaç olunan her şeyden daha fazlası etrafında döner. Mobil cihazlarda, masaüstü bilgisayarlardan daha fazla kişi bir şeylere göz atıyor. Bu eğilimi kabul eden Google, 2020′ nin başlarında tamamen mobil cihazlara öncelik vermiştir. Bu, web sitenizin mobil sürümünün, tarayıcıların baktığı ve indekslediği şey olduğu anlamına gelir. Muhteşem masaüstü düzenleri harikadır, ancak web gibi SEO da artık mobil öncelikli bir dünyadır.

Google’nin Tekeli

İnternet ortamında arama şu anda tek bir şirketin yani Google’nin tekelindedir. Küresel mobil aramaların %90’ından fazlasını ve masaüstünün %70’ini yöneterek alana hâkim olmaya devam ediyor. Elbette Bing, Waibu, DuckDuckGo ve daha fazla başka arama motorları da var ancak şimdilik SEO Google’nin etrafında dönüyor. Düşünüldüğü kadar statik olmayan daha geniş araziye göz kulak olurken kutucukları işaretlemekte fayda vardır.