Bütünsel Bir Yaklaşım

Güçlü SEO, bir web sitesinin toplamıdır, bir departman veya kişinin sırtına yüklenecek bir şey değildir. Bir dereceye kadar böyle yapılabilir, ancak bu asla sitenin DNA’sına dokunduğu zamanki kadar iyi olmaz. SEO’yu iyi uygulamak, SEO yöneticilerinden yazarlara ve geliştiricilere kadar ekibin farklı üyeleri arasında açık iletişim anlamına gelir.

Başlamadan önce, herkesin muhtemelen oynayacak bir rolü olduğunu iyi anlamak gerekir.

Topluluğa katılım

Rehberler bu bahaneyi olabildiğince çok sever ancak yine SEO’nun sürekli geliştiği gerçeğinden kaçmak mümkün değildir. Kendi yayınları, düşünce liderleri, podcast işleri, video dizileri ve daha fazlasıyla devasa bir endüstridir. Bu kaynaklardan yararlanın, SEO dünyasına bağlanın. Sadece bir avuç saygın Twitter hesabını takip etmek ve ayda bir veya iki podcast dinlemek uzun bir yol kat edilecektir.

Metriklere Öncelik Verme

Çevrimiçi metrikler kelimenin tam anlamıyla sınırsızdır ve durmayacaklardır. Rakamlar yararlıdır, ancak dikkatli olmazsanız, sizden ziyade kararları onlar verir. Anahtar Performans Göstergelerinin (KPI) kuyruğunu sallayan köpek gibi davranmasına izin vermeyin. Önceliklerinizin neler olduğunu, ilerlemeyi nasıl ölçebileceğinizi ve mevcut verilerin sınırlarını siz belirleyin. Tabi tüm bu soruların cevapları da siteden siteye değişmektedir.

Zaman Dilimleri

Hedefler, onlar için bir zaman çerçeveniz yoksa anlamsızdır. Her şey olmak ve her şeyin sonu olmak zorunda değildir ve sonuçta SEO asla durmaz, ancak kendinize çalışmak için bir tarih vermek size bir hedef ve ne yaptığınızı yeniden değerlendirmeniz için hazır bir fırsat verir. Bir programınızın olması ve elinizden geldiğince ona bağlı kalmanız önemlidir. Bu aynı zamanda arama verilerini izlemek ve analiz etmek için bir plana sahip olmak anlamına gelir. Her hafta birkaç dakikayı bir kenara koymak, altı ay boyunca ciddi oranda zaman kazanmak demek.