SEO Nedir, Aramalarda Üst Sıralara Çıkmak İçin Gerekli Midir?

SEO yaptırmak istiyorum diyen birçok kullanıcı belki de bu çalışmanın tam olarak anlamını bilemiyor olabilir. İngilizce “search engine optimization” yani “arama motoru optimizasyonu” ya da “arama motoru optimize edici” olarak da ifade edilen SEO; sitenizin kullanıcılar tarafından tanınabilmesi, keşfedilebilmesi için arama motorları tarafından tespit edilebilmesi adına yapılan anahtar çalışmasıdır.

Neden Gereklidir, İlk Sayfada Çıkmak İçin Ne Kadar Önemlidir?

Kullanıcılar, ihtiyaçlarına yonelik internette aramalar yaparlar. Bu aramalar sonucunda kendilerince gerekli siteleri bulmaya çalışırlar. İşte tam burada devreye siteniz icin yapılmış SEO çalışması girer.

Arama motorları, kullanıcıların yapmış oldukları aramaların sonucunu göstermek icin bünyelerinde yer alan (indexlenmis) websitelerinin öncelik sırasına göre meta açıklamalarına, sitelerin içerisinde yer alan etiketlere bakarlar. Arama metninde yer alan ifadelerin ya da es anlamlı kelime öbeklerinin kontrolunu gercekleştirirler. En ilgili olandan başlayarak sonuc olarak listeleme yaparlar. Bu sebeple SEO yaptırmak Google, Yandex ve digerlerinde arama sonuçlarında üst sıralarda, ilk sayfada çıkmanız icin çok muhimdir.

SEO Yaptırmak Güvenli Mi, SEO Yapan Firmalar Nasıl Ayırt Edilir?

Websitenizin SEO çalışmasını yaptırmanız elzemdir ancak yapılan her SEO çalışması sitenizi üst sıralara çıkaramayabilir. Aksine daha kötü sonuçlar verdirebilir. Bu sebeple SEO yaptırmak istediğinizde çalışacağınız SEO Uzmanı, Danışmanı ya da Firmasını çok dikkatli belirlemeniz gerekmektedir.

Google dokümanlarında net bir şekilde yer aldığı üzere hiçbir SEO Uzmanı, Firması size garanti ilk sayfada ve ilk sirada yer alacaksınız diyemez. Çünkü sonuçlar statik olmamakla birlikte çok değişkenlik göstermektedir. Ayrıca SEO, bir kere yapılıp bitecek bir çalışma değildir. Devamlılık ve dinamiklik arz etmektedir.

SEO yapan firmaların vaadleri bulunur ve analizler buna göre yapılır.

SEO PAKETLERİMİZ