Üst Sıralara Çıkmak İçin SEO Nedir ve nasıl Çalışır

SEO’nun açılımı “Search Engine Optimization”dır. Basit ifadeyle SEO nedirin cevabı, insanlar işinizle ilgili ürün ve hizmetleri Google, Bing ve diğer arama motorlarında aradıkları zaman internet sitenizin görünürlüğünü artıracak geliştirme süreci anlamına gelmektedir. Arama sonuçlarında sayfalarınızın daha görünür olması, dikkat çekme ve potansiyel ve mevcut müşterileri işletmenize çekme olasılığınızın o kadar artmasını sağlar.

SEO nasıl çalışır

Google ve Bing gibi arama motorları siteden siteye giderek, bu sayfalar hakkında bilgi toplayarak ve bunları indeksleyerek internette sayfaları taramak için botlar kullanır. İndeksi, o sırada tam olarak aradığınızı bulmanıza yardımcı olmak için bir kütüphanecinin bir kitabı (veya bir internet sayfası) çekip çıkartalabileceği dev bir kütüphane gibi düşünün.

SEO pazarlama İçin neden önemlidir

Genellikle ticari amaçla ürünleri ve hizmetleri bulmaya yönelik olarak her yıl insanlar trilyonlarca arama yaptığı için SEO, dijital pazarlamanın temel bir ögesidir. Aramalar genel olarak markalara yönelik dijital trafiğin temel kaynağıdır ve diğer pazarlama kanallarını tamamlar. Daha fazla görünürlük ve arama sonuçlarında rakiplerinizden daha üst sıralarda yer almak, kârlılığınız üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir.

Ancak, kullanıcılara daha doğrudan cevap ve bilgi vermek için arama sonuçları son birkaç yılda gelişmektedir.  Bu da kullanıcıları diğer internet sitelerine yönlendirmekten ziyade muhtemelen onları sonuçlar sayfasında tutmak içindir.

Ayrıca, arama sonuçlarındaki zengin sonuçlar ve “Knowledge Panels” (bilgi panelleri) gibi özelliklerin görünürlüğü artırabileceğini ve kullanıcılara doğrudan sonuçlarda şirketiniz hakkında daha fazla bilgi sağlayabileceğini unutmayın.

Kısaca, SEO bütüncül bir pazarlama ekosisteminin temelidir. İnternet sitenizin ziyaret edenlerin ne istediğini anladığınız zaman, bu bilgiyi kampanyalarınıza (ücretli ve organik), internet sitenize, sosyal medya hesaplarınıza ve daha fazlasına uygulayabilirsiniz.

SEO PAKETLERİMİZ