Google üst Sıralara Nasıl Çıkılır

Google üzerinde yapılan aramalarda en üst sıralarda mümkünse ilk sayfada yer almak için yapılması gereken belli başlı yöntemler bulunmaktadır. Eğer sitenizi bir uzmandan yardım alarak düzenlemek istemiyorsanız kendiniz site düzenleme yöntemlerini öğrenmeniz gerekmektedir. Google sayfaları arasında bir fark yaratmak istiyorsanız ilk olarak site haritanızı yüklemeniz bir farklılık yaratacaktır. Buna ek olarak ilk yapmanız gerekenlerden birisi de siteniz hakkında reklam vermenizdir. Sitenizin ilk açıldığında hızlı bir şekilde ivme kazanması için reklam en doğru yöntem olacaktır.

Google’da ilk sırada çıkma ücreti

Google aramalarında üst sıralarda yer alabilmek için yapılması gereken adımlar oldukça basittir. Ancak dijital dünyaya uzak olabilir ve pek tabi bir uzmandan yardım almak isteyebilirsiniz. 2022’de SEO hizmeti fiyatları son derece değişiklik göstermektedir. Genellikle aylık olarak ücretlendirilen SEo hizmetleri ortalama olarak 250 TL gibi bir rakamdan başlamaktadır. Üst limiti ise belirtmek oldukça zordur çünkü alınan hizmetler karşılığında rakamlar hayli yükselebilmektedir.

Google’da ilk Sırada çıkma

Google aramalarında üst sıralara çıkmak için site sahiplerinin bilmesi gereken tek şey sitenin SEO’ya uygun olarak nasıl düzenlenebileceğidir. Bu konuda bir uzmandan destek alabileceğiniz gibi yavaş yavaş kendinizi geliştirerek kendi site düzenlemenizi de yapmanız mümkündür. Google dizininde yer aldığından emin olduğunuz sitenizde ilk olarak yapmanız gereken şey tarama sorunlarının önüne geçebilmektedir. Tarama problemlerinin çözümlenmesi için site haritanızı göndererek işe başlayabilirsiniz. Ardından diğer sitelerle de arada bir bağ kurabilmek adına sayfanız için dizin oluşturmanız gerekecektir. Bu işlemleri doğru ve basit bir şekilde öğrenebilmek istiyorsanız Google’ın kendi SEO kılavuzundan faydalanabilirsiniz.

Google üst sıralarda çıkmak

Google aramalarında üst sıralarda yer almak için yapmanız gereken temel şey SEO hakkında bilgi edinmenizdir. Eğer bu konuda herhangi bir bilginiz yoksa ve kolay bir şekilde bilgi edinmek istiyorsanız Google’ın kendi SEO Başlangıç Kılavuzundan faydalanabilirsiniz. Siteniz için kullanmış olduğunu anahtar kelimeler yani etiketler neredeyse en önemli faktörlerdir. Çünkü bir konu hakkında birden fazla kelime ile arama yapıldığında eğer siteniz en ilişkili sonuçlardan birisi olursa siteniz üst sıralarda arama ekranında gözükecektir. Sitenizin açılma hızı konumunuzu korumanıza yardımcı olacak bir başka faktördür. Siteniz üst sıralarda yer alsa dahi geç açılan bir site ile şuanda herhangi bir kullanıcı uğraşmak istemez doğrudan alternatiflere yönelir. Bu nedenle site hızınızın yüksek olduğundan emin olmanız gerekmektedir.

SEO PAKETLERİMİZ