SEO Yaptırmada Mobil Uyumluluk Dikkate Alındığında Aramalarda İlk Sayfada Çıkabilirsiniz

İnternet aramalarında ilk sayfalarda ya da üst sıralarda çıkan siteler mobil cihazlara uygun şekilde geliştirilmektedir. Günümüzde mobil cihazların kullanım oranı bilgisayarlara oranla çok yüksek seviyelerdedir. 2020 raporlarına göre internette yapılan aramaların %69’u mobil cihazlardan yapılmıştır. Bu oran tahmin edeceğiniz üzere 2022 yılında daha yüksek seviyelerdedir. Bu sebeple SEO çalısmalarında mobil uyumluluk çok hassas bir noktada yer almaktadır.

SEO Çalısmasında Mobil Cihazlara Uygun Tasarım ve İçerik Geliştirmek Çok Önemlidir

Mobil cihazlardan yapılan aramalarda çıkan sonuclar websitesinin mobil uyumluluk seviyesi ile doğrudan ilişkilidir. Eğer websiteniz mobil uyumlu degilse diğer konularda yapılan SEO calışmaları yetersiz kalmaktadır. Bu nedenle de aramalarda üst sıralarda çıkmanız zorlaşmaktadır. Mobil cihazların kullanımının daha yüksek oldugunu tekrar göz önüne alırsak mobil cihazlara yönelik SEO çalışmalarının daha öncelikle olması gerektiğini anlayabiliriz.

Kaliteli Bir SEO Çalışması Yaptırmış Olsanız Bile Websitenizin Performansı Aramalardaki Sonuçları Doğrudan Etkiler

Mobil cihazlarda yapılan aramalarda resimlerin, içeriklerin yüklenme hızı bilgisayarlara göre daha farklı olmaktadır. Bu sebeple mobil cihazlara yonelik sitenizin performansını ayarlamanız yani icerikleri düzenlemeniz gerekmektedir. Websitenizin acılması istenen sayfası 5 saniye içerisinde açılmıyorsa bu sitenizin üst sıralarda çıkmamaması icin yeterli bir neden olacaktır.

Site URL (Link) Yapılandırması İle Her Sayfaya Erişim Kolay Olmalı

Websitenizi ziyaret eden bir kullanıcı rahatlıkla her sayfaya erişebilmelidir. Özellikle mobil cihazlardan sitenize giriş yapıldığında tek tıklama ile ilgili, ihtiyac duyulacak ya da merak edilen konuları görme kolaylığı saglamanız gerekmektedir. SEO yaparken sayfa ici yönlendirmelerinizi bu konuyu dikkate alarak belirlemeniz SEO çalısmanız ve üst sıralarda çıkma performansınız icin kritik oneme sahiptir.

SEO PAKETLERİMİZ