SEO Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken 6 Temel İpucu

Üst sıralara çıkmak için SEO yaparken ya da bir ajansa, firmaya yaptırırken dikkat edilmesi gereken çok fazla detay vardır ancak en temel 6 madde olmazsa olmazımızdır. Google dokümanlarına göre arama motorlarının kelimenin tam anlamıyla şart olarak sunduğu temel maddeler SEO çalışmalarının içerisinde muhakkak yer edinmelidir.

Kaliteli ve Etkileyici İçerik

Websitenizin ilgili olduğu alanlara yönelik kaliteli, anlaşılır içerikler üretmelisiniz. Rakip ya da muadil firmaların içeriklerine detaylı analiz yaptırmalısınız. Akabinde diğer sitelerdeki içeriklerden daha etkili ifadeler ile kendinizi tanıtmalısınız.

Yazılarınızda nasıl, ne, ne kadar, ne zaman sorularının cevaplarını muhakkak barındırın. SEO, işte tam olarak bu soruların cevaplandığı yazıların site içerisinde yer almasıdır.

Yazılarınızda Anahtar Kelime Kullanımı

SEO için yazılar yazarken metinlerin içerisinde arama motorlarında sık kullanılan anahtar kelimelerin yer almasına dikkat etmelisiniz. Örneğin; bitki yetiştirmek icin tohum almak istediğinde kullanıcıların hangi ifadeler ile en çok arama yaptığını keşfettikten sonra onları yazılarınıza anlamlı bir şekilde eklemelisiniz.

Başlıklarınız Özgün ve Anlaşılır Olmalı

Arama motorları sonuçları listelerken ilk dikkat ettiği hususlardan biri de site yazılarının başlıklarıdır. Bu sebeple başlıkları oluştururken özgün, anlaşılır ve soru cevaplar ifadelere yer vermelisiniz. Özellikle anahtar kelimelere yönelik çalışmalar size artı puan kazandıracaktır.

Google Geliştirme Araçlarına Kaydolup Sitenizi Takip Edin

Sitenizi Google Search Console, Analytics gibi geliştirme araçlarına kaydederek takip edebilirsiniz. E-posta sistemlerine abone olarak anlık bildirimler, uyarılar ya da raporlar edinerek SEO çalışmanızı geliştirebilirsiniz.

Farklı Kaynaklara Link Verip Dikkat Çekin

Aramalarda ilk sayfalarda ya da üst sıralarda çıkma icin yaptırdığınız kaliteli SEO çalışmalarında bol link kullanımı yapınız. Yazılarınızda farklı kaynaklar göstererek oralara yeni sekmede acılacak şekilde linkler koyunuz. Ayrıca kendi site içi yazılarınıza da link veriniz.

Dinamik Bir Yapıda Olarak Sık Güncellemeler Yapın

Teknoloji dünyası çok hızlı gelişmekte ve 1 hafta bile çok seyin değişmesi icin yeterli bir sure. Bu sebeple arama motorlarının sonuç getirmede baz aldıkları anahtar kelimeler ve SEO algoritmaları da sıklıkla değişebilmektedir. Bu durumdan olumsuz etki görmemek için yazılarınızı ve sitenizi sık güncellemelisiniz. Güncellemelerin kolay ve problemsiz olması için ise sitenizin dinamik bir yapıda olmasina dikkat ediniz.

SEO PAKETLERİMİZ