Google Üst Sıralarda Çıkmak İçin SEO Yaparken Kaçınılması Gereken 5 Temel Hata

SEO çalışmaları ile sitemizi ilk sayfada görmek isteriz ve bunun icin birçok yazı okuruz. Okuduğumuz yazılar ile en iyi SEO çalışmasını yaptığımızı düşünürüz. Ancak sıklıkla tekrarlanan ve sitemize ciddi zarar veren 5 kritik hata bulunmaktadır. Bu hatalar SEO puanımızı düşürmekle birlikte aramalarda ilk sayfada ve üst sıralarda çıkmamızı engelleyebilir. Google dokümanlarına göre 5 kritik hata şunlardır.

Kalitesiz ve Etkisiz İçerik

Websitenizin ilgili olduğu alanlara yönelik kaliteli, anlaşılır içerikler üretmelisiniz. Ancak bunun yerine hızlı ve anlamsız icerikler ürettiğinizde rakip ya da muadil firmaların siteleri her daim sizin önünüzde olacaktır. Kitlenizin sizi görebilmesi için açıklayıcı ve anlamlı metinlere yer vermelisiniz.

Yanlış Anahtar Kelime Kullanımı

Anahtar kelimele kullanımı SEO için çok büyük önem arz eder. Metinlerinizi doğru anahtar kelimelerle ilişkilendirmezseniz yapılan aramalarda üst sıralarda yer edinemezsiniz.

Çözüm Olmayan ve Özensiz Başlıklar

Arama motorları sonuçları listelerken sayfanizin belirgin sorulara çözüm olup olmadığına dikkat eder. SEO yaparken oluşturduğunuz metinler kullanıcıların sorularına cevap değilse listelemeye alınmazsınız. Kullandığınız sayfa başlıkları soru ve çözüm odaklı olmak zorundadır.

SEO Trendine Takılarak Gerçek Kitleye Ulaşamamak

Bazı SEO firma ya da ajansları üst sıralara çıkmak için doğrudan SEO trendlerine yönelik çalışma yaparak hızlı şekilde aramalarda ilk sayfalarda ya da üst sıralarda çıkmaya çalışır. Ancak bu arama motorlarının tercih ettigi bir yöntem değildir. Bunu geçici çözüm olarak belirlemektedir. Kalıcı kitle ya da trafik alabilmek için gerçek çözüm amaçlı bir içerik oluşturmalısınız.

Statik ve Yavaş Site Yapılandırması

SEO yaparken içeriklerin güncel kalmasına önem vermelisiniz. Statik içerikler bir zaman sonra işlevini kaybeder ve olumsuz etki yaratır. Ayrıca sitenizin açılması hızı, sayfalar arası geçiş performansı dikkat edilmesi gereken önemli SEO kurallarından biridir. Bunların tam tersi asla yapılmaması gereken hatalardır.

SEO PAKETLERİMİZ