Websitenizi üst sıralara çıkartma, İlk sayfada yer almak İçin SEO Yaparken Dikkate Alınması Gereken SEO blogları

SEO konusunda ister yeni olun, ister deneyimli ve gerçek bir uzman olun, SEO blogları sizin için mevcut en değerli kaynaklardandır. Ajanslar, profesyoneller ve işletmeler, sektör haberlerinden, çığır açan tekniklerden ve daha fazlasından haberdar olmak için SEO bloglarını işletir veya bunlara abone olur.

Yeni Başlayanlar İçin SEO Blogları

SEO konusunda yeniyseniz, basit bir biçimde konuya başlayın. Bu bloglar, sıradan okuyucular için net, takip edilmesi kolay gönderilerle sektörün temellerini içerir.

1. StudioHawk SEO Blog

Bu ödüllü SEO blogu, yeni başlayanların SEO dünyasının gizemini çözmesine yardımcı olmayı amaçlamaktadır. SEO uzmanları, özellikle işletme sahiplerini hedefleseler de, esinlenme ve sektör güncellemeleri için bloga göz gezdirebilirler.
Studiohawk, içerik oluşturma, internet sitesi temelleri ve teknik SEO dahil olmak üzere birçok SEO konusunu içerir. SEO öğrenmeye yönelik samimi, adım adım bir yaklaşım istiyorsanız bu blogu ziyaret edin.

2. Mangools Blog

Mangools blogu SEO’ya yeni başlayanlar ve küçük işletmelerin SEO dostu bir internet sitesi oluşturmaları için yazılmaktadır. Arama motorları, anahtar kelime araştırması, backlinkler, sayfada SEO ilgili iletiler içerir.
Her ileti okuyucuların SEO’yu güven içinde keşfetmeleri için teşvik eden biçimde erişilebilir özelliktedir ve basit bir dille yazılmıştır.

3. Backlinko

Brian Dean’in Backlinko blogu, hem SEOngst SEO uzmanları hem de dijital pazarlamacılar için popülerdir – ancak hedef kitleleri, içerik oluşturma ve geri bağlantı ile SEO’larını geliştirmekle ilgilenen herkestir.
Beklendiği gibi, blog gönderileri, videolar ve e-posta pazarlaması da dahil olmak üzere SEO içeriği geliştirme hakkında birçok makale var. Ayrıca 2021’de bir geri bağlantı stratejisi oluşturmaya yönelik ayrıntılı kılavuzlar bulacaksınız. Brain, gönderilerini paylaşması ve kaydetmesi kolay canlı grafikler ve infografiklerle geliştiriyor.

4. SEO.com

Bu sitenin ne hakkında olduğunu yalnızca alan adı aracılığıyla söyleyebilirsiniz. SEO.com blogu, gerçek sonuçlar elde eden güvenilir uzmanlardan içerik vadinde bulunuyor. Yeni başlayanlar, “İnternet Sitemin Sıralaması Neden Yok?” veya “SEO Uzmanı nedir?” gibi sık sorulan soruların iyi araştırılmış yanıtlarını bulmak için bloga göz atabilir.
Tam şeffaflık: 2021 için birkaç yeni gönderi tespit etmemize rağmen, SEO.com artık sık sık güncellenmiyor gibi görünüyor. Yine de, blogun sayfalarında birçok kaynak içerdiğine inanıyoruz ve denemenizi öneririz.

Orta Seviyedekiler İçin SEO Blogları

Temel bilgileri edindikten sonra, bir sonraki seviyedeki SEO teknikleri ve bilgisi için bu blogları rotasyonunuza ekleyin.

5. Onely – Blog

Onely, “nihai kılavuzlar”ı defetme konusunda başarılıdır, ancak gözünüz korkmasın: kılavuzlar, başlangıç ​​seviyesinden orta seviyeye kadar profesyoneller için yazılmıştır ve tasarlanmıştır. SEO İndeksleme için Nihai Kılavuzları, tüm profesyonellerin SEO stratejilerine yeni bir yaklaşım için deneyebilecekleri uygulanabilir tekniklerle doludur.
Onely blogu, daha fazla organik trafik kazanmak isteyen küçük ve orta ölçekli işletme sahiplerini hedefliyor. Bir pazarlama profesyoneliniz veya ekibiniz varsa, daha iyi. Kaynaklarınız ne olursa olsun, Onely’nin kılavuzlarını kolaylıkla takip edebilirsiniz.

6. Yoast SEO Blog

WordPress ile daha önce çalıştıysanız, muhtemelen Yoast’ı duymuşsunuzdur. En iyi SEO eklentisi özellikleri ve ürünleri için sağladıkları kullanıcı dostu kaynakların SEOunt’u ile tanınırlar.
Bu SEO blogu, başlangıç ​​ve orta düzey SEO kavramları arasındaki boşluğu doldurur. Tüm beceri seviyelerindeki profesyoneller içgörü, veri çalışmaları ve sektör güncellemelerinden oluşan sayfalarında SEO yaparak yararlı bir şeyler bulacaktır.
Yoast okuyucularının önemli bir yüzdesi WordPress tasarımcıları ve CMS kullanıcılarıdır, ancak bir internet yöneticisi olmasanız bile takip edebilirsiniz.

7. Search Engine Land

earch Engine Land, SEO endüstrisinde güvenilir bir haber kaynağıdır ve ziyaretçilerine sitelerini etkileyebilecek sektör ve algoritma değişiklikleri hakkında güncel bilgiler sağlamakla tanınır. İnternet siteniz veya blogunuz için deneyebileceğiniz en son SEO uygulamalarına ilişkin bilgiler için bu siteye göz atın.
İçeriğini kavramak için bazı SEO terminolojisini bilmeniz gerekecek, bu nedenle özellikle yeni başlayanlar için uygun değil.

8. Search Engine Journal

Search Engine Journal dijital pazarlama profesyonelleri için daha çok bir sektör takipçisi olarak çalışmaktadır. Sitedeki hiçbir konu ne çok uzun ne de çok kısadır, böylece, göz atacağınız SEO konularının iyi bir karışımını bulacaksınız.
Search Engine Land gibi Search Engine Journal da en çok, deneyimli SEO profesyonelleri ve dijital pazarlamacılara uygun bir biçimde yazılmıştır. Örneğin, iletiler her zaman güncel bir algoritma etkisini açıklamaz. Fakat yeni başlayanlar, daha gelişmiş konularla ilgili güncellemeleri ve görüşleri sitede kontrol edebilirler.

9. Search Engine Roundtable

Bahsedilen önceki iki blog gibi Search Engine Roundtable çevrimiçi bir gazete gibi işlev görmektedir. Genellikle, SEO trendleri, Google güncellemeleri ve SERP’lerdeki değişiklikler konusunda raporlar sunmaktadır.
Bu blog orta düzeyli dijital ve SEO pazarlamacıları, internet yöneticileri ve sitelerinin Teknik SEO konusunda çalışan herkes için mükemmel bir veri sağlamaktadır.

10. TLDR Marketing — SEO Blog

Sektör uzmanı Saijo George TLDR Marketing’i (Too Long Didn’t Read’in baş harflerinden oluşmaktadır. Çok Uzun, Okumadım anlamına gelmektedir) en son SEO haberlerini ve önemli güncellemeleri kısa blog gönderileri halinde sunmak için düzenlemektedir.
SEO’ya bu şekilde başlamak, yeni başlayanlar için takip etmeyi kesinlikle kolaylaştırıyor, ancak içgörüleri stratejinize uygularken bir bilgi boşluğu olabilir. Yeni başlayanların bu blogu okuma listelerine eklemeden önce bazı SEO terminolojisini ve temel teknikleri bilmeleri gerekir. Ancak, ne zaman hazır olursanız, George ve ekibi güncellemelerini bir haber bülteninde düzenler.

11. Aleyda Solis SEO Blog

Aleyda Solis dünyaca tanınan bir SEO danışmanıdır. Blogu güncellenmiş ipuçlarını, haberleri, daha çok SEO üzerine olanları ve ilgili sektörleri içermektedir.
Ayrıca, SEO kampanyalarınızı izlemenize ve büyütmenize ve bunları geliştirmenize yardımcı olan kullanışlı tablolar, şablonlar ve benzer kaynaklar sağlar. SEO pazarlamacıları ve teknik SEO uzmanları, Solis’in sağladığı bilgi zenginliğinden yararlanabilir.

12. Bill Slawski’nin SEO by the Sea

Go Fish Digital’in SEO Araştırma Direktörü Bill Slawski anlaşılır ve bilgilendirici güncellemelere yönelik SEO by the Sea’yi yönetmektedir.
Bill, en son SEO haberleri ve patentler hakkında bilgilendirmede bulunmakta ve genellikle arama motorları tarafından sunulan teknik incelemeler ve daha teknik kaynaklara blogunda yer vermektedir. SEO dünyası ve arama motoru algoritmaları hakkında daha fazla teknik bilgi için harika bir seçenek.

13. Brodie Clark’ın SEO Insights’ı

Brodie Clark, SEO Insights’ı güncellemediğinde kendi SEO danışmanlık firmasını yönetiyor ve içeriğinde bu durum açık bir biçimde görülüyor. Blog, organik arama bilgileri ve SERP’lerde yapılan değişikliklerle ilgili güncellemeler için mükemmel bir kaynaktır.
SEO Insights, kısmen gazete kısmense blog işlevi görür – böylece, sektör güncellemelerinin ve en son SEO tekniklerine ilişkin kılavuzların eşit bir karışımına sahip olursunuz.

14. Glenn Gabe’in G-Squared Interactive’i

Glenn Gabe sektörde 25 yıldan fazla bir sürede bulunan bir dijital pazarlama emektarıdır. G-Squared kuruluşunu işletmelerin SEO sektörünün sürekli değişikliklerine uyum sağlamalarına yardımcı olmak için 2001’de hayata geçirmiştir.
En son SEO haberleri ve dijital pazarlama teknolojileri ve algoritmalarına yönelik değerlendirmeleri sunmaktadır.

İleri Düzeyli SEO Blogları

SEO emektarları, bu bloglar sizin için. Detaylı SEO bilgileri ve sektör güncellemeleri için bunları okuma listenize ekleyin.

15. Google İnternetmaster/Search Central Blogu

Google ve geliştiricileri, sitenizi Google’ın SERP’lerindeki indekse eklemek ve sıralamak için en iyi uygulamalar hakkında teknik güncellemeler ve tavsiyeler içermektedir.
Google söz konusu olduğunda, buradaki bilgiler inanılmaz derecede değerlidir. Ancak, tam olarak yeni başlayanlar için uygun olmayan teknik bir formatta yazılmıştır. SEO’da yeniyseniz veya ileri düzey konularda uzman değilseniz, buraya eklenen güncellemeler hakkında bilgi sunan bir blog ile bunun üstesinden daha iyi bir biçimde gelebilirsiniz.

16. Builtvisible Blogu

Builtvisible blogu, saygın bir dijital pazarlama ajansından en son SEO stratejilerini sunar. Eyleme geçirilebilir gelişmiş SEO teknikleri ve önemli sektör güncellemeleri için bu blogu analiz edin.

SEO PAKETLERİMİZ