5 SEO Stratejisi İle Websitenizi Üst Sıralara Çıkartabilirsiniz

SEO bir bilim değildir. Uygun bir SEO stratejiniz varsa bu konu karışık bir konu da değildir.
Fakat etkin bir SEO stratejiniz var mı?
Eğer stratejiniz yoksa websitenizi üst sıralara çıkartamıyorunuz ve oldukça fazla arama trafiğinden ve paradan mahrum kalıyorsunuz demektir.
Halihazırda bir SEO planına sahip olup sonuç almak için mücadele ediyorsanız stratejinizi düzeltmenin tam zamanı.
Bu detaylı rehberlikte, gelişigüzel yapılmış bir SEO’dan nasıl sağlam bir SEO stratejisi oluşturabileceğinizden bahsedeceğiz. SEO stratejinizin çalışıp çalışmadığını da tartışacağız.

Websitenizi Üst Sıralara Çıkartabilmek İçin Neden Bir SEO stratejisine İhtiyaç Duyarsınız?

SEO hakkında şimdiye kadar biraz bilgi edindiniz ve değişik çevrimiçi iş türleri için çok iyi çalıştığının farkına vardınız. Bunun neden çok etkin olduğunu merak ediyor olabilirsiniz.

Ürün ve hizmetlerinizi arayanlarla temasa geçmek ve onların müşterilere dönüşmesini sağlaması için bir SEO stratejisine ihtiyacınız var.

  • İyi bir strateji TBM kalite skorunu geliştirir.
  • Çevrimdışı görüşmeleri geliştirir.
  • Rakiplerinizden farklı olmanıza yardımcı olur.
  • Diğer pazarlama çabalarınızın etkinliğini artırır.
  • İşinizi geliştirmek ve yeni müşteriler kazanmak için SEO’ya ihtiyacınız var. Blog yazma, uygun bir biçimde optimize edildiğinde, işletmeler için öncü ve trafiğe yönelik yönlendirici bir kaynaktır. SEO, blog gönderilerinizin keşfedilmesini ve trafiğin çekilmesini sağlar.

    Şüphesiz SEO hedef müşterilerinizle temas sağlamak ve teklifinizi paylaşmak için en iyi yollardan biridir. Ancak, etkin bir SEO stratejisi uygulamak düz mantıkla olmaz. SEO’dan verim elde etmek Google’ın SEO sıralama algoritmasına yönelik tüm güncellemelerin takip edilmesini gerektirir.

    Aramaların %70’ten fazlası ilk arama motoru sonuçları sayfasına (SERP) tıklamayla sonuçlanır. Bunun sonucunda, SEO’ya yatırım yapmazsanız, kendi internet sitenize bu trafiğin çekilmesini kaçırıyor olabilirsiniz.

    SEO Stratejiniz Çalışıyor Mu?

    Kaynaklarınızı daha etkin tahsis etmek için SEO çabalarınızın başarısını takip etmek ve ölçmek önemlidir. SEO sürekli olan bir işlemdir. Aralıksız olarak SEO planlamanızın en üstünde kalmak önemlidir.

    Google devamlı olarak algoritmalarına ince ayar yapmakta ve kurallarını değiştirmektedir. Bu nedenle, işinizin devamlı olarak en zirvede kalmasını temin etmeye ihtiyacınız var. SEO çabalarınızı ölçecek birkaç ipucu şu şekildedir:

  • Potansiyel zayıflıkları tanımlayın. Neyin sizin için çalıştığını neyin çalışmadığını bilmeniz gerekir.
  • Anahtar kelimeler arama motoru optimizasyonunun önemli bir parçası olduğu için hedef terimlerinizi kapsamlı olarak araştırın.
  • SEO’nuzu daha fazla optimize etmek için trafiğinizi takip edin ve sitenizin ziyaretçileri hakkında değerli bilgiler edinin.
  • Google her zaman yeni güncellemeler uygular. Bu nedenle, en son güncellemelerle aynı doğrultuda olduklarına emin olmak için anahtar kelimelerinizi ve tüm kampanyanızı düzenli olarak gözden geçirin.
  • SEO uzun dönemli bir yatırımdır. Böylece, anlık sonuçları hemen görmeyi beklemeyin. Başarılı bir stratejiye sahip olmak size her zaman genel bir yükseliş eğilimi getirir.
  • 2022’de SEO Stratejisi Nasıl Oluşturulur?

    Temel olarak, SEO’nuzun çalıştığından emin olmak için kullanmanız gereken iki şey vardır:

    1) Biri Anahtar kelime sıralaması

    2) Trafik

    1. Anahtar kelime sıralamaları:

     SEO çabanızın ana göstergesi anahtar kelimelerinizin arama sonuçlarının neresinde olduğunu bilmenizdir. Başlıca terimlerinizi Google’da aradığınız zaman, Google, göz atma geçmişi, fiziksel konum, demografi ve kişisel tercihler gibi faktörleri dikkate aldığı için, aynı kelimeleri aradıklarında hedef kitlenizin gördüğü sonuçların aynısını muhtemelen görmüyorsunuzdur.

    Artan sıralamalarla, siteniz daha çok insan tarafından görülecek ve böylece daha fazla organik trafiğiniz olacaktır.

    2. Trafik:

     Trafikte bir artma olmaksızın SEO çalışmalarınız faydasızdır. Trafik artışı sitenizin yerine bağlıdır.

    Bir SEO stratejinizin olması trafiğinize yardım eder. Arama trafiği artan arama motoru sıralamalarının arkasındaki temel hedeftir. Google Analytics’i organik aramalardan gelen trafiği gözlemlemek için kullanabilirsiniz.

    Trafiğinizin tam olarak nereden geldiğini ve onu nasıl edindiklerini bilme SEO çabalarınızın başarısını analiz etmede temel alınmalıdır. SEO’nuzun çalışıp çalışmadığını görmek için aşağıdaki bazı yöntemleri kontrol edebilirsiniz:

    SEO Website Trafik Analizi
  • Yeni içerik eklerseniz ve uygun bir biçimde indekslenirseniz, önceki ziyaretçilerinizin tekrar tekrar ziyaret etmelerini sağlarsınız.
  • Test etmek ve uygulamak için yeni ve daha uzun anahtar kelimeleri bulursanız bu ek araştırılmış anahtar kelimelerden ek trafik geldiğini fark edeceksiniz.
  • Diğer internet sitesi yazarları içeriğinizin güvenilir olduğunu görürse makale ve gönderilerinde sitenize link vermeye başlarlar. Buna göre, arama motorlarında siteniz için sıralamalarda bir artış yaşanacak.
  • SEO odaklı kaliteli bir internet sitesi gerçekçi ve ulaşılabilir bir hedef grubuna sahip olmalıdır. Sitenizin trafiği iş öncülerine etkin bir biçimde dönüşmelidir.
  • Hedef kitlenizin genellikle aradığı anahtar kelimelerinizin durumunu gözlemleyin. Hangi anahtar kelimelerin dikkat çektiğini göreceksiniz. Sıralamada en üstte yer alan kelimeler hakkında iyi bir fikir sahibi olduğunuzda yalnızca öncülere dönüşen trafiklere yol açan anahtar kelimelere yatırım yaptığınızdan emin olun.
  • Çıkma oranlarınız sürekli düştüğünde stratejinizin iyi çalıştığını anlarsınız. Çıkma oranı, internet sitenizi ziyaret edip gezindikleri sayfayı gördükten sonra hemen ayrılan ziyaretçilerin oranıdır.
  • Yeni içeriği, ilgili arama ifadelerine uyacak şekilde optimize etme gibi teknikleri kullanma ve arama motorlarının görüntülenmesine yönelik içeriğinizi uygun bir şekilde tanımlamak için meta verileri kullanmak da yardımcı olacaktır.
  • Giderek artan sayıdaki insanın içeriğinizi ve markanızı aradığını göreceksiniz. Bu da kullandığınız SEO tekniklerinin etkinliğine yönelik bir delildir.
  • Bu nedenle, rakiplerinizi sıralamada geçmenizi sağlayacak nasıl sağlam bir SEO stratejisi oluşturulacağına ve tüm site arama motoru trafiğinin nasıl artırılacağına dair konulara geçebiliriz.
  • İnternet Sitesi Trafiğini ve Satışları Artıran, Websitenizi Üst Sıralara Çıkartan Bir SEO Stratejisi Oluşturmaya Yönelik 5 Adım

    Sağlam bir strateji için uygun bir SEO alet kitine ihtiyacınız var.

    Rekabet verisine dayalı SEO stratejileri oluşturduğunuzda rekabette üstte olmak mümkündür. Rakiplerinizin sıralamasını ve anahtar kelimeler verisini bilme, size kazanan SEO stratejileri sağlar.

    İnternet sitenizin performansını artıran ve çevrimiçi markanızı iyileştiren sağlam bir strateji oluşturmanıza yardımcı olacak beş adım:

    1. Adım: Mevcut anahtar kelime sıralamalarınızı bulun

    SEO’nun başlıca hususlarından biri doğru anahtar kelimeyi bulmak ve arama sonuçlarında onları üst sıraya çıkarmaktır. Her blogcu veya SEO uzmanı hedef anahtar kelimeler için Google anahtar kelime sıralamasını kontrol etmelidir.

    Blogcuların en çok yapmış olduğu hatalardan biri yazılarını yazarken herhangi bir anahtar kelimeyi hedeflememeleridir. Bir anahtar kelime araştırma aracının yardımıyla hangi anahtar kelimeleri kullanacağınızı bulabilirsiniz.

    Kullanıcıların en çok araştırdığı anahtar kelimeleri kullanmalısınız. Özellikle bunlar, arama sonuçlarının az sayıdaki ilk sayfalarının birinde görünmelerine yardımcı olanlar olmalıdır. Google arama motorunda daha iyi bir sıralamaya ulaşmayı isterseniz, o zaman, uygun anahtar kelime tercihinde bulunun. Bu karlı anahtar kelimeleri nasıl bulacağınızı merak ediyor olabilirsiniz.

    2. Adım: Avantaj Sağlamak İçin Rakip Analizi Yapın

    Pazarlama söz konusu olunca, rakip analizi önemli bir rol oynar. Rakip analizi olmaksızın maksimum düzeyde dönüşler sağlamak için hangi kanalların hedeflenmesi ve hangi stratejinin izlenmesini kavramak mümkün değildir.

    3. Adım: Skyscraper tekniğini kullanarak yönetici backlink’leri oluşturun

    Ünlü blog yazarı Brian Dean tarafından oldukça popular hale getirilen Skyscraper tekniği, yoğun bir kitle oluşturulmasına yardımcı olur. Bu üç aşamalı bir süreçtir:

    1. Arama hacmiyle bir konu etrafında bağlantıya değer içerik bulun:

    İnsanların yardım edemeyecekleri ancak WordPress kontrol panellerine giriş yapıp sitenize bir bağlantı ekleyecekleri son derece inanılmaz ve kullanışlı içeriktir. Bu nedenle, oldukça fazla sayıda bağlantı üreten içeriği bulun.

    2. Hatta daha iyi bir şey yapın:

    Daha uzun içerik yayımlama genellikle yardımcı olur. Daha iyi sonuçlar için eski içeriği alın ve yeni bilgilerle renkli hale getirin. Bu, onu en son içerikle güncellemek anlamına gelmektedir.
    Bazen görsel olarak çarpıcı bir içerik parçası çok daha fazla bağlantı ve sosyal paylaşım üretebilir. Bu nedenle daha iyi bir tasarım oluşturun ve içeriğinize ekleyin.
    Ayrıca, faydalı ve yardımcı bilgiyle güncellenmiş bir tasarımla birlikte daha uzun içerik, içeriğinizi okunmaya değer hale getirir.

    3. Sıralanması gereken bağlantılar üretmek için doğru insanlara ulaşın:

    E-posta ulaşımını unutuyorsanız muhtemelen potansiyel bağlantıları kaybediyorsunuz. Rasgele insanlara e-posta göndermektense, benzer içeriğe zaten bağlantı vermiş site sahiplerine ulaşın.

    4. Adım: İnternet adresinizin trafik kaynaklarını analiz edin

    Yerinizin neresi olduğu önemli değil, içeriğinizi okuyacak ziyaretçilere ulaşmaya ihtiyacınız var. Trafik, içeriğinizin nasıl işlediğini gösteren geniş bir göstergedir. Birkaç kanaldaki trafiğinizi ölçün ve bu trafiğin temel ürününüz veya hizmetinizle nasıl ilişkili olduğunu görün.

    Google Analytics ile internet sitenizin trafik kaynaklarını kontrol edebilirsiniz.

    Kontrol etmeniz gereken altı farklı kanal:

  • Sosyal trafik: İnternet sitenize sosyal ağlar aracılığıyla gelen ziyaretçilerdir.
  • Organik arama trafiği: Ziyaretçilerin Google arama veya diğer arama motorlarıyla internet sitenize gelmeleriyle oluşan trafik.
  • Doğrudan trafik: İnternet sitenize URL’nizi doğrudan yazarak gelen ziyaretçilerdir.
  • E-posta trafiği: İnternet sitenize e-posta listeniz aracılığıyla gelen ziyaretçiler.
  • Yönlendirme trafiği: İnternet sitenize yönlendirici internet siteleriyle gelen ziyaretçiler.
  • Ücretli trafik: İnternet sitenize ücretli arama kampanyalarıyla gelen ziyaretçiler.
  • Peki, bu veri nasıl bulunur?

    1. Trafiğinizin nereden geldiğini öğrenin:

    Google Analytics’e gidin ve “Acquisition” olarak etiketlenmiş taba tıklayın. Burada trafiğinizi gözden geçirebilirsiniz. En üst yönlendirici kanallarınızı gösteren dairesel bir grafik görebilirsiniz.
    Şimdi, her birine yönelik trafik dağılımını görüntülemek için ayrı kanallara tıklayın. Bu verileri Google Analytics’ten aktarabilir veya kendi tablonuzu oluşturabilirsiniz.

    2. E-posta trafiği verilerinizi almak için e-posta bağlantılarınızı etiketleyin:

    Google Analytics ile e-posta yönetim sistemlerini entegre edebilirsiniz. Manuel olarak kurmayı tercih ederseniz, e-posta kampanyalarınızdaki bağlantılar için belirli parametreleri ayarlamaya yönelik olarak Google’ın URL yapıcısına gidin. Kampanya medium altında “email”i tıklayın.

    3. E-posta trafiğinizi takip edin:

    Yeni bir segment oluşturmak için tıklayın ve “Personal Tools and Assets”e tıklayın. Segmentinizi adlandırın ve medium’u email’e ayarlayın. Email medium’u altında sayfa görüşlerini, çıkış oranlarını ve yeni kullanıcıları görmek için “Acquisition”a gidin. Bunu bir tabloya ekleyebilirsiniz.

    4. Çevrimdışı kampanyaları takip edin:

    Yüz yüze etkinlikler gibi çevrimdışı kampanyaların en etkin pazarlama kanallarından biri olduğu kanıtlanmıştır. Çevrimdışı kampanyalarınızın etkisini ölçmek için size yardımcı olacak bazı ipuçları:

  • Bir magazin, iş kartı veya video reklamı olsun eylem çağrısı bağlantılarınıza bir izleme kodu ekleyin. Bunun için bit.ly gibi bir platform kullanabilirsiniz.
  • Satın almada bulunan kullanıcıları takip etmek için benzersiz kuponlar kullanın ve çevrimdışı kanallarınız için kodlar sunun.
  • Çevrimdışı içerik dağıtım zamanlarınızdaki trafik modellerinizin haritasını çıkarın. Bazı çevrimdışı kampanyalardan sonra çevrimiçi trafikte bazı ani artışlar görebilirsiniz.
  • 5. Adım: SEO sonuçlarınızı takip edin

    Uygun takip yapılmazsa, her ne kampanya yaparsanız yapın, size herhangi bir fırsat getirmeyecektir. Bir arama pazarlama kampanyasının gelişimini takip etmelisiniz. Bir takip kampanyası kurun ve böylece, internet sitenizin görünürlüğü hakkında kampanyanızın etkisini açık bir biçimde görebilirsiniz.

    Websitenizi Üst Sıralara Çıkartacak SEO Stratejisine Yönelik Son Görüşler

    Blog yazan herkes arama motorlarından yoğun trafik elde etmez. Oldukça fazla zaman, çaba ve en önemlisi de uygun bir SEO stratejisi gerekir.

    Nerede ve nasıl bir SEO stratejisi uyguladığınız burada kritik rol oynamaktadır. Neyse ki, “Google Keyword Planner” gibi araçlarla yalnızca arama trafiğinizi artırmakla kalmayıp aynı zamanda satışlarınızı da artıran sağlam bir SEO planı oluşturabilirsiniz.

    SEO PAKETLERİMİZ