HTTPS (SSL Sertifikası), SEO Çalışmasındaki Etkisi ve Arama Motorlarının Sonuç Getirme Prensipleri

SEO çalışmalarında önem sırasına göre ilk başlarda yer alan bir diğer konu da güvenliktir. HTTPS, SSL sertifikası kullanıldığında websitenizin domain kısmından önceki bölümde kilit işareti ile birlikte gorunur. Peki bu ne demektir; Bu site güvenli bağlantılar içeriyor, bu site içerisindeki trafik şifreli ve veriler açık bir şekilde iletilmiyor yani güvenli bir websitesidir. Aksi taktirde siteniz açıldığında sol tarafta Güvenli Degil ibaresi görünecektir.
Kullanıcılar, internette arama yaparken konu ile alakalı siteleri karşılarına çıkar. Bu sitelerin sıralamasında güvenlik mekanizması on plandadır. Yani arama motorları kullanıcıları koruyabilmek adına SSL sertifikası olan sitelere öncelik verirler.

Çok İyi SEO Yaptırdım Ama SSL Sertifikası Olmazsa Google Aramalarda Üst Sıralarda Olabilir Miyim?

Sitenizin üst sıralarda yer almasında yapılan SEO çalışmalarında HTTPS in önemi çok fazladır. Ne kadar basarili bir SEO yapmış olsanız bile SSL sertifikası sitenizde yer almıyorsa bu sizi ciddi anlamda geri plana düşürebilir. Ancak SSL sertifikası yok diye ilk sayfada ya da üst sıralarda yer alamazsınız diye bir kaide yoktur. Nitekim bunun çokça örneği de mevcuttur.

SEO PAKETLERİMİZ